ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SÜTLÜ FİNCAN TATLISI

Sütlü fincan tatlısı

Ana malzemeleri süt, un ve şekerli su olan fincan tatlısı, pratik bir şekilde hazırlanır. Adını pişirilme yönteminden alan bu tatlı, Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde hazırlanır. Malzemelerde değişiklik yapılabilir. Hafifliği ile bilinen fincan tatlısı, genellikle yemeklerden sonra mideyi rahatlatması için tüketilir. Özellikle bayramlarda ve kutlamalarda aperitif bir şekilde sunulur. Dilerseniz, misafir ağırlarken atıştırmalık olarak ikram edebileceğiniz sütlü fincan tatlısı tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü fincan tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı un
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 parça damla sakızı
  • Yarım paket tereyağı
  • 2 muz
  • Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı şekerli su

Üzeri için

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Sütlü fincan tatlısı Nasıl Yapılır

  • Süt, un, toz şeker, vanilya ve damla sakızını bir tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Muhallebiyi derin bir kaseye aktarıp 10 dakika mikserle çırpın.
  • Kahve fincanlarını şekerli su ile ıslatın. Muhallebiyi fincanlara doldurun. Muzları boyuna dörde bölün ve fincan boyunda kesip ortasına yerleştirin.
  • Birkaç parça ceviz ekleyin ve derin dondurucuda 2 saat bekletin. Dondurucudan çıkardıktan sonra bir bıçağı şekerli suya batırıp fincanın etrafında gezdirin.
  • Fincanı ters çevirip tatlıyı çıkartın ve bol Hindistan cevizine bulayın.
  • Sütlü fincan tatlısının üst kısımlarında çukurlar açarak ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Sütlü Fincan Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız fincanları sudan geçirin. Bu sayede tatlıyı hazırladıktan sonra daha kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.
  • Hazırladığınız muhallebiyi mutlaka mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşumunu önleyebilirsiniz.
  • Tatlıyı dondurucudan çıkardıktan sonra kürdan ile delikler açın.
  • İsteğe göre hindistan cevizi yerine, toz antep fıstığı kullanabilirsiniz.
  • İçerisinde muz yerine çilek veya şeftali kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Sütlü Fincan Tatlısı Kaç Kaloridir?

Sütlü fincan tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Kalsiyum değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Hafif ve pratik bir şekilde sunulan sütlü tatlılar ile siz de sağlıklı beslenmek istiyorsanız, Türk mutfağı başta olmak üzere İskandinavya ve Avrupa ülkelerinde de sıkça tercih edilen fırında sütlaç tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.