Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1.5 bayat ekmek
- 1.5 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı margarin
- 3 yumurta
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Şerbet için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ufalayın. Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin. Elinizle sıkıp sütünü akıtın. Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın.
- Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin.
- Tencerede su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın. Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin.
- Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik bayat ekmek tatlısını da deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR