Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı için

Malzemeler

  • 1.5 bayat ekmek
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Şerbet için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ufalayın. Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin. Elinizle sıkıp sütünü akıtın. Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın. 
  2. Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye 1.5 cm kalınlığında olacak şekilde dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin.
  4. Tencerede su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın. Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin.
  5. Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik bayat ekmek tatlısını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo