ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SÜT KREMASI

Süt Kreması

Süt Kreması

Tatlı yapımında sık sık kullanılan süt kremasını, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Süt kaynatırken üzerinde oluşan kaymakları toplayarak oldukça pratik bir süt kreması hazırlayabilirsiniz. Tatlının yanı sıra çorba tariflerinde de yer verilen süt kremasını, yalnızca bir malzeme ile hazırlayın. Hazır paketler kullanmak istemeyenler için, evde süt kreması nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak tatlı yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı krema, krem şanti ve krem patiseri tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Kreması Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gram süt kaymağı

Süt Kreması Nasıl Yapılır?

  • Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin.
  • İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin.
  • Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Her süt kaynatışınızda bu kaymakları aynı kapta toplayın.
  • Biriktirdiğiniz kaymakları bir kabın içine alın.
  • Çırpıcı yardımıyla orta derecede çırpın.
  • Krema hafif akışkan ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın.
  • Elde ettiğiniz süt kremasını ağzı kapalı bir kaba koyun ve buzdolabında muhafaza edin.
  • Süt kremasını magnolia ve farklı tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Süt Kreması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Süt kaymağını, her süt kaynatışınızda elde edebilirsiniz.
  • Bu kaymakları yeterli miktara gelene kadar biriktirin.
  • Süt kremasını çok fazla çırparsanız, tereyağı olur.
  • Süt kremasını 2-3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!