Krem Patiseri (Creme Patisserie)

Krem Patiseri (Creme Patisserie)
22 Şubat 2023

Yoğun bir kıvama sahip olan krem patiseri, pasta tariflerinin birçoğunda kullanılır. Vanilya aroması ile hazırlanan bu tatlı hem sade, hem de başka tatlılarla birlikte sunulmaktadır. Krem patiserinin ana malzemeleri süt ve yumurta sarısıdır. Yapımında yumurta beyazına yer verilmez. Peki, evde krem patiseri nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, krem patiseri tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak krema ve ev yapımı krem şanti tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 20 Kişi Kaydetti
Krem Patiseri (Creme Patisserie) için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz soğuk tereyağı
  • 70 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilin
Krem Patiseri (Creme Patisserie)

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak sütü bir tencereye alın. İçerisine vanilyayı ve şekerin yarısını ekleyerek karıştırın.
  2. Sütü kısık ateşte pişmeye bırakın. Başka bir kabın içerisine şekerin kalanını ve yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
  3. Karışıma un ve nişastayı eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  4. Sütten bir kepçe alın ve yumurtalı karışıma azar azar ilave edin. Bu işlem temperleme olarak bilinir.
  5. Temperleme işlemini 2-3 defa tekrar ettikten sonra, yumurtanın kıvamı pürüzsüz görünmelidir.
  6. Yumurtalı karışımı, ocaktaki sütün üzerine azar azar ekleyin ve karıştırın.
  7. Ocağın altını orta ateşe getirdikten sonra durmadan karıştırma işlemine devam edin.
  8. Krem patiseri, yavaş yavaş katı bir kıvam almaya başlayacaktır.
  9. Bu esnada ocaktan alın ve içine beyaz çikolata ile soğuk tereyağını ekleyin.
  10. Karıştırma işleminin ardından tencerenin üzerini streç film ile kapatın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın.
  11. Hazırladığınız krem patiserini pavlova yapımında da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Krem Patiseri Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Temperleme, farklı sıcaklıktaki besinlerin yavaş yavaş karıştırılması için uygulanan bir tekniktir. Süt ve yumurtanın kesilmesini önler.
  2. Krem patiseriyi hazırlarken mikser kullanabilirsiniz. Bu sayede topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
  3. Tarifte kullanacağınız tereyağının soğuk olması gerekir.
  4. Tarifte vanilin yerine bir adet vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo