ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR MUZLU VE MISIR GEVREKLİ TATLI

Muzlu Ve Mısır Gevrekli Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muzlu Ve Mısır Gevrekli Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket toz kremşanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 1 muz
  • 1 çay bardağı fındık

Süslemek için

  • 2 yemek kaşığı file fındık
  • Çikolatalı pasta süslemeleri

Muzlu Ve Mısır Gevrekli Tatlı Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika tatlı tarifleri sunuyor. Süt ve pudingi tencerede karıştırın ve orta ateşte pişirin. Ilınmaya bırakın. Kremşantiyi süt ile iyice çırptıktan sonra buzdolabında yarım saat bekletin. Ilınan pudinge mısır gevreğini ve kremşantiyi ekleyip karıştırın. Baton kek kalıbının içine strech folyo yerleştirin ve pudingin yarısını kalıba aktarın. Üzerine muz dilimleri ve kırılmış fındık serpip kalan pudingi ekleyin. Buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Kalıbı ters çevirip tatlıyı servis tabağına yerleştirin. Üzerini fındık ve çikolatalı pasta süslemeleriyle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!