ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR MERENGLİ LİMON TATLISI

Merengli Limon Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Merengli Limon Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • 2 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı krem tartar

Merengli Limon Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt, yumurta sarısı, şeker, vanilya, nişasta, un, limon suyu ve limon kabuğunu tencerede karıştırın, orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Oda sıcaklığındaki yumurta aklarını kuru ve temiz bir kaseye alıp mikserle kabarıncaya kadar iyice çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyin. Krem tartarı ilave edip iyice katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Kremayı tatlıların üzerine tepeleme doldurun ve pürmüz ile yakın. Buzdolabına kaldırın. En az bir saat dinlendirerek soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!