ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR MADALYON

Madalyon

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Madalyon tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 400 gr un
  • 35 gr yaş maya
  • 75 gr tozşeker
  • Yarım litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr tereyağı

İç malzeme için

  • 300 gr badem
  • 200 gr pudraşeker
  • 1 çorba kaşığı gülsuyu
  • 2 damla acıbadem esansı
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 100 gr kuşüzümü
  • 75 gr portakal kabuğu şekerlemesi

Süslemek için

  • 100 gr pudraşeker

Madalyon Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Hamur için unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 çorba kaşığı şeker, tuz, maya ve ılık sütün yarısını ilave
edin. 15 dakika bekletin. Şeker, vanilya, tereyağı ve kalan sütü ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika mayalandırın.

Bademleri ve kuşüzümlerini yumuşaması için ayrı kaplarda sıcak suda bekletin.Bademlerin kabuklarını soyup un haline
gelinceye kadar ezin. Pudraşeker, yumurtalar ve sütü büyük bir kapta çırpın.

Hazırladığınız karışıma bademleri, gülsuyunu, acıbadem esansını, kuş üzümünü ve küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesini de ekleyip tekrar karıştırın.

Mayalanmış hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın Bir santim kalınlığında açın. Hamurun üzerine iç malzemeyi yayıp rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisine aktarıp 15 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış180 dereceye ayarlı fırında 60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp üzerine pudraşeker, gülsuyu ve sıcak su karışımını sürün. 1 saat kadar bekletip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.