ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR LİMONLU BADEM TATLISI

Limonlu Badem Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Badem Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş badem
  • 50 gr badem ezmesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz

Üzeri için

  • Çikolata sos

Limonlu Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı ile toz şekeri mikser yardımıyla çırpın.
  • Üzerine çekilmiş badem, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edip çırpmaya devam edin. Badem ezmesini ve limon suyunu da ekleyin.
  • Son olarak, çırptığınız yumurta aklarını kaşık yardımıyla hamura ilave edin. Hep aynı yöne doğru karıştırarak yumurta akları sönmeden hamura hafifçe yedirin.
  • Yağlanmış fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerine çikolata sos gezdirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik badem tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!