Limonlu Badem Tatlısı

Limonlu Badem Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limonlu Badem Tatlısı için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş badem
  • 50 gr badem ezmesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz

Üzeri için

  • Çikolata sos
Limonlu Badem Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar gibi oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı ile toz şekeri mikser yardımıyla çırpın.
  2. Üzerine çekilmiş badem, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edip çırpmaya devam edin. Badem ezmesini ve limon suyunu da ekleyin.
  3. Son olarak, çırptığınız yumurta aklarını kaşık yardımıyla hamura ilave edin. Hep aynı yöne doğru karıştırarak yumurta akları sönmeden hamura hafifçe yedirin.
  4. Yağlanmış fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerine çikolata sos gezdirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Klasik badem tatlısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo