ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR BADEM TATLISI

Badem tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Badem tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz badem
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tuzsuz bütün badem

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Badem tatlısı Nasıl Yapılır

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Badem tatlısı için, toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer tane bademi hafifçe batırarak yapıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.