ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BADEM TATLISI

Badem Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Badem Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz badem
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tuzsuz bütün badem

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Badem tatlısı için, toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer tane bademi hafifçe batırarak yapıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!