ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KÜMBET PASTA

Kümbet pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kümbet pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 3/4 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

KREMA İÇİN

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı hindistancevizi
  • 1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • İri kıyılmış
  • Kurutulmuş hindistancevizi

Kümbet pasta Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri mikserle çırpın. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı harmanlayıp eleyerek ekleyin. 23 cm’lik kelepçeli kek kalıbının içini yağlayıp hamuru aktarın. 150 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Krema için, süt, nişasta, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp içine hindistancevizi ilave edin. Keki kalıptan çıkarıp enine ikiye kesin. Kekin büyüklüğünde çukur bir kabın içine kekin bir parçasını elinizle bastırarak iyice yerleştirin. Ortasına hazırladığınız kremayı aktarın. Diğer keki üzerine kapatın. Kenarlardan sarkan fazla kekleri bıçak yardımıyla kesip kenarlarını içe doğru yerleştirin. Buzdolabında 1 gece bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerine kakao serpiştirip hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:42:40

Merhabalar.Köstebek pastaya benzeyeceğini düşünerek denedim bu pastayı.Tadı anımsatıyor gerçekten...Karşılaştığım aksilikleri yazmak istedim.Sizde aynı şeyle karşılaşmayın diye.. 1.Benim kalıbım 2 cm daha büyük olduğundan kekimde biraz ince oldu.Fakat bu sorun olmadı benim için.Kekteki yumurta kokusu başta rahatsız ediyor ama pastayı yerken almıyorsunuz kokuyu 2.Kek kalıbınız benimki gibi eskiyse mutlaka yağlı kağıt koyun.Felaket yapıştığını göreceksiniz. 3.Muhallebisinde bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.Ben malzemeleri tam koydum.Fakat sıvı göründü gözüme.Buna rağmen nişasta eklemedim.Hata yapmışım.Gerçekten pastayı keserken muhallebi içinden pörtledi. Ya sütü azaltın,yada nişastayı tepeleme koyun.Şekeride tepeleme koyun derim.Bana biraz şekersiz geldi. 4.Bu arada ben kremşantide ekledim.Belki kıvamı koyulaşır diye ama kandıramadım.:) Sonra buzluğa attım.Oda donduramadı...Yok sonra denemelere devam edemedim.Kaşıkla yedim. 5.Üstüne çikolata sosu koydum.Çok yakıştı..İçine muz eklemiştim. 6.Başka siteleri kurcaladım.Çok var buna benzer.Ama onlarda muhallebisine margarin katan var.Kekine katan var.Unla yapan var...Artık bilemedim hangisi daha iyi...Sanırsam daha önceden denenen ve beğenilen muhallebi kullanılsa daha iyi olur..Nixie

Misafir12.10.2016 17:14:39

evet keki güzel oldu ama kreması hiç güzel değil pastam dahada tatlansın diye çikolata sos denicem portakal ağacındaki kümbet pasta tarifi mükemmel onu dseneyin oradaki tariflere güvenin hem

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.