ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KÜMBET PASTA

Kümbet Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kümbet Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

KREMA İÇİN

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • İri kıyılmış
  • Kurutulmuş hindistan cevizi

Kümbet Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtalar ve şekeri mikserle çırpın. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı harmanlayıp eleyerek ekleyin. 23 cm’lik kelepçeli kek kalıbının içini yağlayıp hamuru aktarın. 150 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Krema için, süt, nişasta, şeker ve vanilyayı sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp içine hindistancevizi ilave edin. Keki kalıptan çıkarıp enine ikiye kesin. Kekin büyüklüğünde çukur bir kabın içine kekin bir parçasını elinizle bastırarak iyice yerleştirin. Ortasına hazırladığınız kremayı aktarın. Diğer keki üzerine kapatın. Kenarlardan sarkan fazla kekleri bıçak yardımıyla kesip kenarlarını içe doğru yerleştirin. Buzdolabında 1 gece bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerine kakao serpiştirip hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!