Kayısılı Sütlü Dilimler

Kayısılı Sütlü Dilimler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kayısılı Sütlü Dilimler için

Malzemeler

Kek için:

  • 4 yumurta
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1.5 su bardağı un

Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı labne

Üzeri için:

  • 5-6 kayısı (Konserve ya da kuru kayısıyı sıcak suda bekleterek kullanabilirsiniz)
  • Tarçın
Kayısılı Sütlü Dilimler

Nasıl Yapılır

  1. Kek için yumurta, şeker ve yağı iyice çırparak krema haline getirin. Ardından kekin diğer malzemelerini sırayla ekleyerek spatula ile karıştırın ve yağlanıp un serpilmiş bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrol ederek pişirin.
  2. Kek pişince soğumasını bekleyin. Eğer üzeri çok kabarmışsa, keki kaptan çıkartın ve üzerinin fazla kabarık kısımlarını keserek dümdüz hale getirin. Ardından keki yeniden kaba alın.
  3. Muhallebinin malzemelerini bir tencereye alın. Sürekli çırparak orta ısılı ocakta kaynatın. Sıcak muhallebiyi soğuk kekin üzerine yayın ve kaşıkla düzeltin. Oda sıcaklığına gelince üzerine streç film sararak buzdolabına kaldırın.
  4. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra üzerini kayısı parçalarıyla süsleyin. Dilimledikten sonra üzerlerine tarçın serpin. Dilediğiniz boyutlarda kesip, soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo