ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KAYISILI RULO LOKUM

Kayısılı rulo lokum

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı rulo lokum tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 120 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket şekerli vanilya

Üzeri için

  • 1 paket kakaolu bisküvi

İç malzeme için

  • 16 kayısı
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Nane yaprağı

Kayısılı rulo lokum Nasıl Yapılır

Derin bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip hafif rengi dönünceye kadar kavurun. Şekeri ilave edip karıştırın. 1 dakika kavurup 4 su bardağı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice koyulaştıktan sonra ocaktan alıp üzerine 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin. Dikdörtgen fırın tepsisine un halindeki bisküviyi hiç boşluk kalmayacak şekilde eşit olarak yayın. Muhallebiyi kaşık yardımıyla üzerine alıp spatula ile yayın. Buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1 saat dinlendirin. Diğer yanda kayısıları ikiye bölün. Tavaya alın. Üzerine pudra şeker serpin. Kayısılar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi dolaptan alın. Alttaki bisküvilere yapışması için elinizle hafifçe bastırın. Rulo olacak büyüklükte kareler kesin. Kenar kısmına soğuyan kayısılardan yerleştrip yavaşça rulo yapın. Servis tabağına alın. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.