ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYISILI MUHALLEBİ

Kayısılı Muhallebi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su bardağı taze kayısı suyu
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı su
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta

Üzeri için:

  • 5 kayısı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

Kayısılı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Nişasta ve unu 2 kaşık suda ezin. Yumurta, şeker, nişastalı karışım ve taze sıkılmış kayısı suyunu tencereye alıp mikserle malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpın.
  • Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.
  • Muhallebiyi mikserle çırparak soğutun. Şekilli kalıpları hafif ıslatın ve muhallebiyi paylaştırın. Buzdolabında iyice katılaşana kadar (1 gece) bekletin.
  • Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Tavaya alıp şekeri ekleyin. Kısık ateşte çevirerek pişirin. Soğumaya bırakın. Muhallebilerin üzerlerini kayısı ve fıstıkla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!