Kayısı Soslu Kremalı Tatlı

Kayısı Soslu Kremalı Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısı Soslu Kremalı Tatlı için

Malzemeler

  • 400 ml krema
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Nane yaprakları

Sos için

  • 400 gr kayısı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kayısı Soslu Kremalı Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Kayısı sos için, kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp üzerine şeker serpin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  2. Tencereyi ocaktan alıp kayısıyı ılındırın. İnce telli süzgeçten geçirin. Buzdolabında soğutun. Kremalı tatlı için, jelatin ve nişastayı süte ekleyip iyice karıştırın.
  3. Krema ve şekeri tencereye alıp ısıtın. Sütlü karışımı ekleyip çırpın. Muhallebi kıvamında koyulaşana kadar pişirin. Suyla ıslatılmış kaselere paylaştırın.
  4. Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kayısı sosunu kaselere paylaştırın. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo