ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYISI SOSLU KREMALI TATLI

Kayısı Soslu Kremalı Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısı Soslu Kremalı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 ml krema
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Nane yaprakları

Sos için

  • 400 gr kayısı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kayısı Soslu Kremalı Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Kayısı sos için, kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp üzerine şeker serpin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp kayısıyı ılındırın. İnce telli süzgeçten geçirin. Buzdolabında soğutun. Kremalı tatlı için, jelatin ve nişastayı süte ekleyip iyice karıştırın.
  • Krema ve şekeri tencereye alıp ısıtın. Sütlü karışımı ekleyip çırpın. Muhallebi kıvamında koyulaşana kadar pişirin. Suyla ıslatılmış kaselere paylaştırın.
  • Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kayısı sosunu kaselere paylaştırın. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!