ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KARADUTLU MUHALLEBİ KUPLARI

KARADUTLU MUHALLEBİ KUPLARI

Karadutlu muhallebi kupları
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karadutlu muhallebi kupları tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 300 g karadut püresi

Ara katları için

  • 1 paket petibör bisküvi

Üzeri için

  • Karadut
Karadutlu muhallebi kupları hazırlanışı

  • Süt, toz şeker, nişasta ve pirinç ununu tencereye alın ve kısık ateşte topak kalmayıncaya kadar çırpın. Karadut püresini muhallebiye ilave edip karıştırın. Muhallebi yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Bisküvileri robotta çekin ve kullanacağınız kuplara bir miktar bisküvi kırıntısı paylaştırın. Üzerine hazırladığınız dutlu muhallebiden paylaştırın. Dutlu muhallebi ve bisküvi kırıntıları bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Tatlılar oda sıcaklığına gelince üzerlerini streç film ile kapatın. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!