Karadutlu Muhallebi Kupları

Karadutlu Muhallebi Kupları
22 Şubat 2023

Karadut aromasıyla yemeye doyamayacağınız bu muhallebi, bisküvi ile daha lezzetli bir hale getirilir.

Videolu muhallebi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karadutlu Muhallebi Kupları için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 300 g karadut püresi

Ara katları için

  • 1 paket petibör bisküvi

Üzeri için

  • Karadut
Karadutlu Muhallebi Kupları

Nasıl Yapılır

  1. Süt, toz şeker, nişasta ve pirinç ununu tencereye alın ve kısık ateşte topak kalmayıncaya kadar çırpın. Karadut püresini muhallebiye ilave edip karıştırın. Muhallebi yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  2. Bisküvileri robotta çekin ve kullanacağınız kuplara bir miktar bisküvi kırıntısı paylaştırın. Üzerine hazırladığınız dutlu muhallebiden paylaştırın. Dutlu muhallebi ve bisküvi kırıntıları bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  3. Tatlılar oda sıcaklığına gelince üzerlerini streç film ile kapatın. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf Noktası
  • Dilerseniz, petibör yerine yulaflı bisküvi de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo