ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR İRDİŞAH KOKULU SARAY MUHALLEBİSİ

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı krema
  • 200 gr toz şeker
  • 2 yaprak irdişah

Sos için

  • 250 gr frambuaz veya çilek
  • 5 cl rom
  • 100 gr toz şeker

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Kolayca hazırlanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Süt ile irdişahı birlikte kaynatın. Krema hariç diğer malzemeleri ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. İrdişah yapraklarını içinden çıkarın.

Kremayı ilave edip beş dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika çırpın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın.

Sos için tüm malzemeyi mikserde karıştırın. Muhallebi soğuyunca üzerine ekleyip servis yapın.

İrdişah: Ege yöresinde, vanilya yerine kullanılan ıtırımsı bir bitki.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!