İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi

İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı krema
  • 200 gr toz şeker
  • 2 yaprak irdişah

Sos için

  • 250 gr frambuaz veya çilek
  • 5 cl rom
  • 100 gr toz şeker
İrdişah Kokulu Saray Muhallebisi

Nasıl Yapılır

Kolayca hazırlanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Süt ile irdişahı birlikte kaynatın. Krema hariç diğer malzemeleri ilave ettikten sonra muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. İrdişah yapraklarını içinden çıkarın.

Kremayı ilave edip beş dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika çırpın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın.

Sos için tüm malzemeyi mikserde karıştırın. Muhallebi soğuyunca üzerine ekleyip servis yapın.

İrdişah: Ege yöresinde, vanilya yerine kullanılan ıtırımsı bir bitki.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo