ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR HAVUÇ HELVASI

Havuç Helvası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç Helvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 kg havuç
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 15 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı süt

Süslemek için

  • Taze biberiye dalları

Havuç Helvası Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi helva tarifleri çok ilgi görüyor...

Havuçları temizleyip rendeleyin. Geniş bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateşte arada bir
karıştırarak 20 dakika pişirin.

Bir su bardağı şeker, tereyağı ve üzüm pekmezi ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Nişasta ve unu başka bir kabın içinde 1 çay bardağı sütle inceltin. Tencerenin içine ekleyip 10 dakika daha pişirin. Tencereyi
ocaktan alıp helvayı servis tabaklarına paylaştırın.

Üzerini taze biberiyeyle süsleyip ılık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!