Havuç Helvası

Havuç Helvası
25 Ağustos 2022

Havuçtan muhteşem bir helva tarifi.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Havuç Helvası için

Malzemeler

  • 6-7 adet havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 125 g margarin veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi (Bütün halde)
Havuç Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları soyup yıkayın ve bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Suyunu süzüp blenderla veya robotla püre haline getirin. Bir bardak şekerden 3 yemek kaşığı alıp havuç püresinin üzerine ekleyin orta ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra yağı ekleyip ocağın altını kapatın ve yağın erimesini sağlayın. Kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Bir kaba yumurtaları ve kalan şekeri koyup çırpın.Üzerine soğumuş havuçlu karışımı, unu ve tarçını ilave edip tekrar çırpın. Ceviz içini parçalamadan bütün bir şekilde harca ilave edip kaşıkla karıştırın. 20 cm’lik küçük boy borcamı margarinle veya tereyağıyla yağlayın. Karışımı fırın kabına döküp üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun. 1-2 saat dinledirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo