ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR HAŞHAŞLI MUHALLEBİ

Haşhaşlı muhallebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı muhallebi tarifi için malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı meyve (çilek~ahududu~böğürtlen~vişne)
  • 15 gr yumuşatılmış tereyağı

Haşhaşlı muhallebi Nasıl Yapılır

Lezzet tatlı tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Sufle kaplarını margarin ile yağlayın. Sütü ısıtın. Yumurtalar, şeker ve haşhaş tohumunu bir kaseye alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sütü bu karışıma ilave edip tekrar çırpın. Sufle kaplarına paylaştırın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. Yarısına gelecek kadar su ile doldurup yaklaşık 1 saat kadar pişin. Üzeri kızarınca fırından alıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.