ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR HAŞHAŞLI MUHALLEBİ

Haşhaşlı Muhallebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaşlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı meyve (çilek~ahududu~böğürtlen~vişne)
  • 15 gr yumuşatılmış tereyağı

Haşhaşlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Lezzet tatlı tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Sufle kaplarını margarin ile yağlayın. Sütü ısıtın. Yumurtalar, şeker ve haşhaş tohumunu bir kaseye alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Sütü bu karışıma ilave edip tekrar çırpın. Sufle kaplarına paylaştırın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. Yarısına gelecek kadar su ile doldurup yaklaşık 1 saat kadar pişin. Üzeri kızarınca fırından alıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!