Düğün Helvası

Bursa yöresi ile özdeşleşen nefis düğün helvası nasıl yapılır? İsminden anlaşılacağı üzere düğünlerde ve törenlerde ikram edilen düğün helvası, sütlü bir tatlıdır. Özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Kalabalık sofralara çok yakışan düğün helvası; un, süt, tereyağı ve fıstık ile hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, düğün helvası yapımına geçebiliriz.
Düşük kalorili ve hafif sütlü tatlılara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak sütlü irmik tatlısı ve un helvası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Düğün Helvası Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr un
- 250 gr tereyağı
- 2.5 litre süt
- 1 kg toz şeker
- Yarım çay bardağı çam fıstığı
Düğün Helvası Nasıl Yapılır?
- Tereyağını büyük bir tencerede eritip unu ekleyin. Un kokusu gidene kadar hiç ara vermeden kavurun.
- Çam fıstıklarının yarısından fazlasını ekleyip unun rengi kahverengiye dönmeye başladığı zaman şeker ve sütü yavaşça ilave edin.
- Tatlının kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Kalan çam fıstıklarını kavurun ve tatlının üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?