ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR DÜĞÜN HELVASI

Düğün helvası

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Düğün helvası tarifi için malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 gr tereyağı
  • 2.5 litre süt
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı

Düğün helvası Nasıl Yapılır

Tereyağını büyük bir tencerede eritip unu ekleyin. Un kokusu gidene kadar hiç ara vermeden kavurun. Çam fıstıklarının yarısından fazlasını ekleyip unun rengi kahverengiye dönmeye başladığı zaman şeker ve sütü yavaşça ilave edin. Tatlının kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Kalan çam fıstıklarını kavurun ve tatlının üzerine serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.