ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü irmik tatlısı

Arabistan'ın meşhur lezzetlerinden biri olan sütlü irmik tatlısı, besin değeri bakımından oldukça zengindir. Ana malzemeleri süt, irmik ve şeker olan bu tatlıya; İran, İtalyan ve Yunan mutfaklarında da yer verilir. Kalsiyum değeri yüksek olduğu için, kas ve kemik gelişimini destekler. Genç ve yetişkin sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan irmik, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri içinde barındırır. Hazırsanız sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabını bulmak için tarife başlayalım.

Siz de kendinizi şımartmak istiyorsanız, kalsiyum deposu olarak bilinen ve sağlıklı bir şekilde hazırlanan ev yapımı sütlü tatlı tariflerine göz atabilirsiniz. Okuyucularımız tarafından çok ilgi gören muhallebili kadayıf yapımını da listenize eklemeyi unutmayın. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Tarçın

Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğuk sütü bir tencere içine dökün. Üzerine şeker ve irmiği ilave edin.
  • Kıvamı koyulaşmaya başladığında margarin, vanilya ve hindistan cevizini de ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Boza kıvamına gelince, ıslattığınız cam fırın tepsisine dökerek soğumaya bırakın.
  • İçerisine bisküvi eklemek istiyorsanız, karışımın yarısını tepsiye dökün ve üzerine bisküvileri yerleştirin. Kalan karışımı da sıra sıra dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün.
  • Tepside sütlü irmik tatlısını dilimleyip, üzerine tarçın serpin ve servis yapın. Özellikle yaz aylarında serinlemek için, karpuzlu frozen ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sütlü İrmik Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • İrmik tatlısının gerçek lezzetine ulaşabilmek için, boza kıvamında olmasına özen gösterin.
  • Servis etmek için vaktiniz varsa, tatlınızı 2 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  • Servis işlemini kolaylaştırmak için, kullanacağınız tepsinin altını su ile ıslatabilirsiniz.
  • Evde hazırlayacağınız benmari usulü çikolata veya frambuaz sosu ile tatlınızı süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Sütlü İrmik Tatlısı Kaç Kalori?

  • Çat kapı gelen misafirlere kısa sürede hazırlayabileceğiniz sütlü irmik tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Dilerseniz, klasik irmik helvası tarifini de deneyebilirsiniz.
  • Daha düşük kalori değerine sahip bir tatlı arıyorsanız, bir porsiyonu ortalama 110 kalori olan sütlaç tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.