ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SÜTLÜ İRMİK TATLISI

> SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Sütlü irmik tatlısı
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü irmik tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Tarçın
Sütlü irmik tatlısı Nasıl Yapılır

  • Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kıvama gelince margarin, vanilya ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Boza kıvamına gelince, ıslattığınız cam fırın tepsisine dökerek soğumaya bırakın. Dilimleyip, üzerine tarçın serpin ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.