ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR ÇİLEK SOSLU KEKLER

> ÇİLEK SOSLU KEKLER
24 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilek soslu kekler tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker 2 yumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 kahve fincanı yoğurt 125 gr yumuşatılmış margarin

Sos için: 250 gr çilek 1 çorba kaşığı şeker

Çilek soslu kekler Nasıl Yapılır

Çilekleri temizleyip mutfak robotuna aktarın. Şekeri ilave edip püre haline getirin.

Elenmiş un, ince çekilmiş fındık içi, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alıp harmanlayın.

Yumurtaları ve sıvı şekeri ayrı bir kapta, mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Yoğurt ve yumuşatılmış margarini ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.

Yumurtalı karışımı azar azar unlu karışıma ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bıkarın. Çilekli sosla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.