Çikolatalı Güllaç

Çikolatalı Güllaç
27 Mart 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Güllaç için

Malzemeler

  • 6 güllaç yaprağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 50 gr çikolata
  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı bütün Antep fıstığı
  • Yarım su bardağı çikolata parçacıkları
Çikolatalı Güllaç

Nasıl Yapılır

  1. Süt, şeker, kakao ve vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Çikolatayı rendeleyerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın.
  2. Güllaç yapraklarından üç tanesini iri parçalara bölerek hazırladığınız süt ile ıslatın ve kare bir kalıba yerleştirin.
  3. Üzerine Antep fıstığı ve çikolata parçalarını serpiştirin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süt ile ıslatıp kalıba yerleştirin.
  4. Kalan sütü en üste döküp streç film ile kapatın ve buzdolabına alın. İki saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerini isteğe göre süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ramazan'ın geleneksel tatlısı olarak bilinen pratik cevizli güllaç tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo