ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATALI GÜLLAÇ

Çikolatalı güllaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı güllaç tarifi için malzemeler

  • 6 güllaç yaprağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 50 gr çikolata
  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı bütün Antep fıstığı
  • Yarım su bardağı çikolata parçacıkları

Çikolatalı güllaç Nasıl Yapılır

Süt, şeker, kakao ve vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Çikolatayı rendeleyerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınmaya bırakın. Güllaç yapraklarından üç tanesini iri parçalara bölerek hazırladığınız süt ile ıslatın ve kare bir kalıba yerleştirin. Üzerine Antep fıstığı ve çikolata parçalarını serpiştirin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süt ile ıslatıp kalıba yerleştirin. Kalan sütü en üste döküp streç film ile kapatın ve buzdolabına alın. İki saat kadar buzdolabında beklettikten sonra üzerini isteğe göre süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.