ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATA SOSLU TATLI

Çikolata Soslu Tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Soslu Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı kek unu
  • 1/4 su bardağı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 90 ml eritilmiş margarin
  • 3/4 su bardağı süt
  • 2 yumurta

Sos için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 185 gr bitter çikolata

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Ahududu

Çikolata Soslu Tatlı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Isıya dayanıklı küçük porselen veya cam kaselerin içine fırçayla margarin sürün. Un ve kakaoyu büyük bir cam kaseye eleyin. Şekeri ilave edin. Eritilmiş margarin, süt ve yumurtaları ekleyip tel çırpıcıyla karıştırın. Karışımı yağlanmış kaselerin yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Sos için, süt, su ve çikolatayı tencereye alın. Düşük ateşte çikolata eriyinceye kadar ısıtın. Sosu kaselere paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ahududularla süsleyin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!