ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİKOLATA SOSLU GÜLLAÇLI TARTÖLET

Çikolata Soslu Güllaçlı Tartölet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolata Soslu Güllaçlı Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 125 gr tereyağı
  • 3 çorba kaşığı pudraşeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 8 güllaç yaprağı
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem
  • 1 çorba kaşığı gül suyu
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış çikolata
  • 25 gr küçük bitter çikolata
  • 25 gr beyaz çikolata
  • 1 çay bardağı süt

Çikolata Soslu Güllaçlı Tartölet Nasıl Yapılır?


Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, badem, un ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alıp düzgün bir hamur yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile açarak inceltin. Yağlanmış 4 veya 6 küçük tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Üzerlerini alüminyum folyo ile örtüp birer avuç kuru bakliyat ilave edin. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tartları kalıplardan çıkarın.

Pudingi 1.5 bardak sütle paketteki tarif gibi hazırlayın. Koyulaşınca ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutun.

Kalan sütü tencereye alın. Tozşekeri ekleyip eriyinceye kadar kaynatın. Süt hafif ılınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın. Her birini ortadan ikiye kesip elinizle hafifçe sıkarak süzün.

Tartların içine soğuk pudingin üçte birini paylaştırın. Birer kaşık badem serpiştirip 2-3 güllaç yaprağını hafifçe büzerek yayın. Malzeme bitene kadar sıralamayı aynı şekilde uygulayıp en üst sırayı güllaç yaprağı ile tamamlayın. Üzerlerine birkaç damla gül suyu serpin. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Tartların üzerlerini damla ve kıyılmış çikolata ile süsleyin.

Sütsüz ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda sütle benmari usulü eritip servis tabaklarına değişimli olarak paylaştırın. Sosun orta kısmına birer tart yerleştirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!