ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR BOL MEYVELİ İRMİK TATLISI

Bol meyveli irmik tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol meyveli irmik tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • 250 gr çilek
  • 3 kivi
  • 2 muz
  • Portakal kabukları
  • File Antep fıstığı
  • Hazır ahududu sosu

Bol meyveli irmik tatlısı Nasıl Yapılır

Süt, şeker ve irmiği tencereye alıp iyice karıştırın. Orta ateşte karıştırmaya devam ederek pişirin. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın. Suyla ıslatılmış bir cam tepsiye tatlıyı döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Oda ısısında ılınmaya bırakın. Ilınan tatlıyı buzdolabında 2 saat bekletin. Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Muzların ve kivilerin kabuğunu soyun. Meyveleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. İrmik tatlısını dilimleyip servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine meyveleri ekleyin. Ahududu sosu ve ince doğranmış portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:23:51

çok beğenk çünkü ipeğin elinde her şey yiyilir

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.