ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ANANASLI TATLI

Ananaslı Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ananaslı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Limonlu jöle
  • 6 dilim konserve ananas

Süsleme için:

  • 6 dondurulmuş vişne

Ananaslı Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Sütü tencereye alın. Yumurtaları, un ve şekeri ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
  • Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  • Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiyi ayaklı 6 cam servis kâsesine, üzerinde 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın.
  • Soğuyunca buzdolabına alıp donuncaya kadar bekletin. Kâseleri dolaptan alıp üzerine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde jöleyi ilave edin ve birer ananas dilimi yerleştirin.
  • Ananas dilimlerinin ortasına 1?er tane vişne yerleştirip buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!