- Hamurun hazırlanışı:
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın. - Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 2 dk. çırpın. Süt, sıvı yağ, kakao ve şekerli vanilini ilave edip 1-2 dk. daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ilave edin. Düşük devirde 1 dk. çırpın, kalıba alın ve pişirin. - Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dk.
Fırından alın. 10 dk. sonra kalıbın kelepçesini çözün, keki kağıdı ile birlikte alıp soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın. - Kremanın hazırlanışı:
Ahududu, böğürtlen, toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. 1 dk. kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dk. çırpın. Meyveli karışımı ilave edip yarım dakika daha çırpın. - Şekillendirme ve servis:
Keki enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve sütün yarısı ile ıslatın. Üzerine kremayı yayın, ikinci kat keki koyun ve kalan süt ile ıslatın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Servisten önce üzerini kalp pasta süsleri ile süsleyin.
ADVERTORIAL
Teşekkür ederiz.