ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR LAZ BÖREĞİ

Laz böreği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Laz böreği tarifi için malzemeler

  • 150 gr tereyağı 1 yumurta 300 gr un 1 çay kaşığı tuz 1 limonun suyu 200 ml süt 50 gr nişasta 100 gr tozşeker 100 ml suŞurup için300 gr tozşeker 300 ml su

Laz böreği Nasıl Yapılır

Su ve tozşekeri tencerede 10 dakika kaynatın. Un, limon suyu, su ve tuzu yoğurun. Merdaneyle ince yufkalar açıp yarısını tepsiye döşeyin.

Süt, tozşeker ve nişastayı bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Tepsideki hamurun ortasına muhallebiyi dökün. Üzerine yufkaların diğer yarısını döşeyin. Tereyağını eritip böreğin üstüne dökün.

180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Böreği fırından alıp soğuk şurubu üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.