ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ YILBAŞI KADİFE PASTA

YILBAŞI KADİFE PASTA

Yılbaşı kadife pasta
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yılbaşı kadife pasta tarifi için malzemeler
  • 250 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 120 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 300 g toz şeker
  • 2 büyük yumurta
  • Pembe gıda boyası
  • 1 paket vanilya
  • 240 ml oda sıcaklığında kesik süt
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karbonat

Labneli krema için: 

  • 400 g labne peynir
  • 120 g oda tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 280 g pudra şekeri
  • Bir tutam tuz
Yılbaşı kadife pasta hazırlanışı

  • Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın, önceden ısınsın. Kek kalıbınızın dibini yağlayın. Geniş bir kabın içinde un, kabartma tozu, tuz ve kakaoyu birlikte eleyin. Ayrı bir kabın içinde tereyağı ve şekeri 3 dakika çırpın, daha sonra yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Gıda boyasını da ilave edip biraz daha çırpın.
  • Unlu karışımın yarısını kaba ekleyin, biraz çırptıktan sonra kesik sütün yarısını ekleyin. Kalan unlu karışımı da kaba ekleyip çırptıktan sonra kesik sütü ilave edin. Sirke ve karbonatı aynı anda ekleyip köpürtün. Kek harcını hızlıca karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına gelen keki, streç film ile hava almayacak şekilde sarıp 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Labneyi ince bir süzgece aktararak suyunu süzün. Labne ve tereyağını pürüzsüz bir kıvam alana kadar birlikte çırpın. Pudra şekeri, vanilya ve tuz ekleyip homojen hale gelene kadar çırpın.
  • Soğumuş olan kekin üzerini düzleyip artan parçaları robotta çekerek ufalayın. Keki 2 eşit parçaya ayırın ve aralarına hazırladığınız kremayı eşit miktarda yayın. Kalan kremayı spatula ile pastanın her tarafına sürün. Ufalamış olduğunuz kek kırıntıları ile pastanın bütün yüzeylerini kaplayın. Buzdolabına alıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!