Vişneli Bademli Pasta

Vişneli Bademli Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Bademli Pasta için

Malzemeler

Bademli pandispanya için

  • 170 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 175 g krema (Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı badem aroması
  • 6 yumurta akı (Oda sıcaklığında)
  • 325 g un
  • 1.5 paket (15 g) kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
  • 1/4 su bardağı su (Oda sıcaklığında)

Vişneli krema için

  • 1+1/4 su bardağı (280 g) tereyağı
  • 1 paket margarin
  • 10 su bardağı (1150 g) pudra şekeri
  • 5-6 yemek kaşığı vişne suyu
  • Pembe gıda boyası (İsteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı vişne

Vanilyalı krema

  • 1/4 su bardağı (56 g) tereyağı
  • 1/4 su bardağı (50 g) margarin
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı vanilya aroması
  • 1-2 yemek kaşığı su veya süt

Süslemek için

  • Vişne
  • İnci süsleme şekeri
Vişneli Bademli Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Bademli pandispanya
    2 adet 20 cm kelepçeli kalıp alıp tabanlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Geniş bir çırpma kabına tereyağı ve şekeri alarak iyice çırpın. Karışımın üzerine krema ve badem aromasını ekleyerek çırpmaya devam edin. 3 yumurta akını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kalan 3 yumurta akını da ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Küçük bir bardakta süt ve suyu karıştırın. Kuru malzemelerin yarısını diğer karışıma ekleyin, üzerine süt-su karışımını ekleyip karıştırın. Kuru malzeme karışımının kalanını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kalıplara eşit miktarda bölerek 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi ile kontrol edin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
  3. Vişneli krema için geniş bir çırpma kabında tereyağı ve margarini iyice yumuşayana kadar çırpın. Pudra şekerinin yarısını yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. 4-5 yemek kaşığı vişne suyunu ekleyerek karıştırın. Daha sonra pudra şekerinin kalanını yavaşça ekleyerek iyice çırpın ve bir kenarda bekletin.
  4. Vanilyalı krema için geniş bir çırpma kabında tereyağı ve margarini iyice yumuşayana kadar çırpın. Pudra şekerinin yarısını yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya aroması ve 1 yemek kaşığı su veya sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra pudra şekerinin kalanını yavaşça ekleyerek yine iyice çırpın. Gerekirse bir miktar daha su veya süt ekleyin.
  5. Pasta keklerinin kabaran yerlerini keserek düz katlar oluşturun. İlk katı servis tabağına yerleştirerek, yaklaşık 1 bardak vişneli kremayı üzerine yayın. Vişneleri krema üzerine bastırarak spatula ile düzeltin. Üzerine ikinci katı koyup kalan krema ile dışını kaplayın. Spatula ile çizgiler oluşturun. Vanilyalı krema ile etrafını süsleyerek üzerine vişneleri dizin. Süsleme şekerleri ile süsleyin. Birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo