ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ TUZLU PASTA

Tuzlu Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket dilimlenmiş tost ekmeği

Maydanozlu krema için

  • 200 gr krem peynir
  • 7~8 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 150 gr macar salamı
  • 4 közlenmiş biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kırmızı krema için

  • 200 gr krem peynir
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 7~8 kurutulmuş domates
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz

Üzeri için

  • 200 gr krem peynir
  • 1 çay kaşığı kekik
  • kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı çörek otu

Tuzlu Pasta Nasıl Yapılır?

Maydanozlu krema için közlenmiş biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kırmızı krema için gerekli malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Tost ekmeğinden 3 dilimi yan yana dizin. Üzerine maydanozlu harcın yarısını sürüp salam dilimlerini yerleştirin. Suyunu süzdüğün ve yarıya böldüğünüz 2 közlenmiş biberi de salamların üzerine dizin. Daha sonra üzerine ikinci kat olan 3 dilim ekmeği yerleştirip kırmızı krema harcının yarısını sürün. Üzerine cevizin yarısını serpin. Sırayla kalan ekmek dilimlerine aynı işlemi uygulayın. Beşince katı yaptıktan sonra üzerini krem peynir ile kaplayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Üzerini çörek otu, kekik ve kırmızı pul biber ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:20

Guzel ve oldukça değiş beğenecek deneyeceğim yeni tarif oldu .tesekkurler


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!