ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ TARÇINLI VE ELMALI PASTA

> TARÇINLI VE ELMALI PASTA
10 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı ve elmalı pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Ara dolgu için

  • 4 elma
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı su
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1.5 su bardağı yarım yağlı yumuşak peynir
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı kayısı marmeladı

Süslemek için

  • Taze nane yaprakları
Tarçınlı ve elmalı pasta Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. 23 cm’lik kek kalıbını yağlayın. Yumurtalarla toz şekeri derin bir kapta iyice çırpın. Un ve tarçını ilave edip karıştırın. Kalıba aktarıp 25-30 dakika pişirin. Ilınınca ters çevirerek servis tabağına alın. Ara dolgusu için elmaların üçünün kabuklarını soyup dilimleyerek tencereye alın. İki yemek kaşığı bal ve su ilave edin. Kapağını kapatıp elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzümlerle tarçını ilave edin. Peynir, kalan bal, krema ve limon suyunun yarısını bir kaba alıp yumuşayıncaya kadar çırpın. Keki enlemesine kesin. Birinin üzerine elmalı karışımın suyundan gezdirin. Üzerine peynirli karışımın 2/3’ünü yayın. Pişen elmaları üzerine yerleştirin. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan peynirli karışımı kekin üzerine yayın. Kalan elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Limon suyuyla ıslatıp kekin üzerini süsleyin. Fırça yardımıyla üzerine kayısı marmeladı sürün. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.