ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ PİŞMANİYELİ PASTA

Pişmaniyeli Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pişmaniyeli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5~3 su bardağı un

Krema için

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şekerli kestane püresi

Üzeri için

  • 300 gr pişmaniye
  • Toz Antep fıstığı

Pişmaniyeli Pasta Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun pasta tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pastamıza başlayalım. Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Süt, yağ ve unu ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartın ve enlemesine ortadan ikiye kesin.

Toz krem şantileri süt ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kestane püresini ekleyip karıştırın ve 20 dakika derin dondurucuda soğutun. Kremanın yarısını kekin arasına, kalanını üzerine ve etrafına yayın. Pişmaniyeleri tel tel ayırıp pastanın her tarafını kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerini toz fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!