ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MUZLU KREP PASTA

Muzlu Krep Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu Krep Pasta Tarifi İçin malzemeler

Krep için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Ayçiçeği yağı

İç malzeme için

  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 6 muz
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı

Süslemek için

  • Toz Antep fıstığı

Muzlu Krep Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika pasta tarifleri sunuyor. Un ve sütü bir kapta pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı aktarıp iyice yayın. 1 kepçe hamur döküp tavayı hafifçe sallayın. Kreplerin her iki yüzünü pişirin. Muhallebi için, süt, un ve toz şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Her krebin içine muhallebiden yayıp bolca ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Üzerine muzu yerleştirip sıkıca rulo şeklinde sarın. Üzerine toz fıstık serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltı sofralarını süsleyecek muzlu krep tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.