ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR MUZLU KREP

Muzlu Krep

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muzlu Krep tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2 muz

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Muzlu Krep Nasıl Yapılır

Un, yumurta, şeker, zeytinyağı ve sütü pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Yapışmaz tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız krep hamurlarının üzerlerine sürülebilir çikolata sürün Kabuklarını soyduğunuz muzları bütün olarak ortalarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Üzerine Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.