Mandalinalı Pastalar

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Mandalinalı Pastalar Tarifi İçin malzemeler
- 1 sade pasta tabanı
- 300 ml süt
- 100 gr toz şeker
- 300 ml mandalina suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Turuncu gıda boyası
- 1 yemek kaşığı toz jelatin
- 3 yemek kaşığı su
Mandalinalı Pastalar Nasıl Yapılır?
- Suyu bir kaseye alıp üzerine toz jelatini serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Süt, mandalina suyu, şeker, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, birkaç damla gıda boyası, yumurta sarısı ve nişastayı tencereye alıp çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp jelatini ekleyin ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
- Karışımı ıslatılmış silikon pasta kalıplarına paylaştırın. Pasta tabanını kalıp büyüklüğünde kesip üzerine yerleştirin.
- Derin dondurucuda 1-1.5 saat beklemeye bırakın. Pastaları kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis yapın.
Daha kalabalık sofralar için, klasik mandalinalı pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR