ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ LİME VE HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

LİME VE HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lime ve Hindistan cevizli pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 300 g tereyağı
  • 300 toz şeker
  • 6 yumurta
  • 275 g un
  • 75 g Hindistan cevizi
  • 3 rendelenmiş lime kabuğu
  • 1 lime suyu

Lime kreması için

  • 2 lime suyu
  • 1 yumurta
  • 50 g toz şeker
  • 25 g tereyağı

Şurup için

  • 1 lime suyu
  • 50 g toz şeker

Dolgusu için

  • 600 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 rendelenmiş lime kabuğu

Üzeri için

  • 200 g beyaz çikolata
  • Rendelenmiş lime kabuğu
Lime ve Hindistan cevizli pasta hazırlanışı

Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın. Mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtalar ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi, rendelenmiş lime kabuğu ve lime suyunu ilave edip bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili 18 cm çapındaki üç yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Kekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Lime kremasını hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Krema kıvam almaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Şurubu hazırlamak için limon suyu ve toz şekeri ayrı bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Dolgusu için krema, pudra şekeri ve rendelenmiş lime kabuğunu geniş bir kaba alın. Kıvam almaya başlayıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın ve lime kremasına ekleyin. Kalan lime kabuğu rendesini de ilave edip iki krema da iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Soğuyan keklerinizi kalıplarından çıkarın. Aralarına krema sürerek üst üste yerleştirin. Kalan kremayı kenarlarına ve üzerine sürün. Beyaz çikolatanın üzerini bıçakla kazıyarak çikolata yaprakları elde edin. Pastanın üzerini ve kenarlarını beyaz çikolata yapraklarıyla kaplayın. Üzerini rendelenmiş lime kabuğu ile süsleyerek servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!