ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

> HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara dolgu için

  • 200 gr beyaz çikolata
  • 200 ml krema
Hindistan cevizli pasta Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta 7-8 dakika çırpın. Ayçiçek yağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuduktan sonra mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekten eşit büyüklükte mini dikdörtgenler kesin. İki kek dilimi arasına krema sürün. Kalan tüm kekleri aynı şekilde hazırlayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.