ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA

Hindistan Cevizli Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara dolgu için

  • 200 gr beyaz çikolata
  • 200 ml krema

Hindistan Cevizli Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta 7-8 dakika çırpın. Ayçiçek yağını ilave edip karıştırmaya devam edin. Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuduktan sonra mikser ile 2-3 dakika çırpın. Kekten eşit büyüklükte mini dikdörtgenler kesin. İki kek dilimi arasına krema sürün. Kalan tüm kekleri aynı şekilde hazırlayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!