ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KREP PASTA

> KREP PASTA
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krep pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 50 gr kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Krema için

  • 200 ml krema
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema
Krep pasta Nasıl Yapılır

Krep için yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karıştırma kabına alın ve mikser ile iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok hafif yağ sürün ve karışımdan yaklaşık 1 kepçe dolusu alarak tavaya aktarın ve önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Krema ile vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. 10 dakika buzdolabında soğutun. Servis tabağına bir krep yerleştirin. Üzerine bir miktar krema sürüp ikinci krebi yerleştirin. Aralarına krema sürerek tüm krepleri üst üste dizin. Buzdolabında bekletin. Kremayı sos tenceresine alarak ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Pastanın üzerini çikolata karışımı ile sıvayın ve süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.