ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ ÖZEL SOSLU HİNDİ

Özel soslu hindi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Özel soslu hindi tarifi için malzemeler

  • Yarım küçük hindi 2 soğan 4 çorba kaşığı un Yarım su bardağı su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam kuru biberiye Tuz
  • karabiber
  • kekik 1 nar Birkaç dal maydanoz

Özel soslu hindi Nasıl Yapılır

Hindiyi küçük parçalara ayırıp tek tek una bulayın. Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Hindi etlerini ilave edin. Üzerine biberiye ve kekik serpip orta ateşte çevirerek kızartın. 

Narı ikiye kesip yarısının suyunu sıkın. Kalan yarım narın tanelerini ayıklayın. 

Tavadaki etler kızarmaya başlayınca üzerine su ve nar suyunu dökün. Yüksek ateşte suyunu hafif çekinceye kadar pişirip tuz ve karabiberi serpin. Ateşi kısıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. 

Etleri suyu ile birlikte servis tabağına alıp üzerini ayırdığınız nar taneleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.