ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KELEBEK PASTA

Kelebek Pasta

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kelebek Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 8 çorba kaşığı süt

Üzeri için

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 su bardağı süt
  • 400 gr çilek
  • 1 havuç (çubuk şeklinde doğranmış)
  • 1 paket tart jölesi

Kelebek Pasta Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.

Yumurtalar, süt, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, un, tozşeker, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp un serpin. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kekin önce üzerini hafif kesip çıkarın. Sonra ortadan ikiye kesin.

Puding ve sütü paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp ılınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip 7-8 tanesini ayırın. Kalanları dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin.

Kek dilimlerini kelebek motifi gibi, yuvarlak kısımları sırt sırta gelecek şekilde hafif eğik olarak tabağa yerleştirin. Üzerine pudingi sürüp çilek dilimlerini ilave edin. Kelebeğin gövdesi için bütün çilekleri 2 kek diliminin arasına yerleştirin. Tart jölesini paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp fırçayla çileklerin üzerine sürün. Jöle katılaşınca servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!