Kelebek Pasta

Kelebek Pasta
05 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kelebek Pasta için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 8 çorba kaşığı süt

Üzeri için

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 su bardağı süt
  • 400 gr çilek
  • 1 havuç (çubuk şeklinde doğranmış)
  • 1 paket tart jölesi
Kelebek Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtalar, süt, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, un, tozşeker, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  2. Yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp un serpin. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kekin önce üzerini hafif kesip çıkarın. Sonra ortadan ikiye kesin.
  4. Puding ve sütü paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp ılınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip 7-8 tanesini ayırın. Kalanları dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
  5. Kek dilimlerini kelebek motifi gibi, yuvarlak kısımları sırt sırta gelecek şekilde hafif eğik olarak tabağa yerleştirin.
  6. Üzerine pudingi sürüp çilek dilimlerini ilave edin. Kelebeğin gövdesi için bütün çilekleri 2 kek diliminin arasına yerleştirin.
  7. Tart jölesini paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp fırçayla çileklerin üzerine sürün. Jöle katılaşınca servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo