ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KELEBEK PASTA

Kelebek Pasta

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kelebek Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 8 çorba kaşığı süt

Üzeri için

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 su bardağı süt
  • 400 gr çilek
  • 1 havuç (çubuk şeklinde doğranmış)
  • 1 paket tart jölesi

Kelebek Pasta Nasıl Yapılır?

  • Yumurtalar, süt, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, un, tozşeker, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp un serpin. Hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Kekin önce üzerini hafif kesip çıkarın. Sonra ortadan ikiye kesin.
  • Puding ve sütü paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp ılınmaya bırakın. Çilekleri temizleyip 7-8 tanesini ayırın. Kalanları dilimleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Kek dilimlerini kelebek motifi gibi, yuvarlak kısımları sırt sırta gelecek şekilde hafif eğik olarak tabağa yerleştirin.
  • Üzerine pudingi sürüp çilek dilimlerini ilave edin. Kelebeğin gövdesi için bütün çilekleri 2 kek diliminin arasına yerleştirin.
  • Tart jölesini paket üzerindeki tarif gibi hazırlayıp fırçayla çileklerin üzerine sürün. Jöle katılaşınca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!