ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ İRMİKLİ VE KEDİDİLİ BİSKÜVİLİ PASTA

İrmikli Ve Kedidili Bisküvili Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İrmikli Ve Kedidili Bisküvili Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 paket kedidili bisküvi
  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 13 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 160 gr bitter çikolata

Süslemek için

  • Eritilmiş beyaz çikolata
  • Frambuaz sos
  • Frenk üzümü ve yaban mersini

İrmikli Ve Kedidili Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Süt, irmik, kakao, margarin ve şekeri tencereye alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Çikolatayı küçük parçalara bölüp muhallebiye ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Baton kek kalıbının içini streç film ile kaplayın. Kedidili bisküvileri hafifçe süte batırıp kalıbın tabanına ve kenarlarına dizin. Çikolatalı karışımı kalıba doldurun. Üzerini süte batırılmış kedi dili bisküviler ile kapatın ve oda ısısına gelinceye kadar bekletin. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Pastayı kalıptan çıkartın. Üzerini eritilmiş beyaz çikolata, frambuaz sos, frenk üzümü ve yaban mersini ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!