ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ HURMALI RULO PASTA

Hurmalı Rulo Pasta

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hurmalı Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 kg irmik
  • 1 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı ılık su

İç malzeme için

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 15 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı hurma

Üzeri için

  • Pudraşeker

Hurmalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. İrmik, un, margarin, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Ilık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat bekletin. Hurmaları temizleyip çekirdeklerini çıkarın ve kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Hurmayı ekleyip soteleyin. Ceviz ve tarçını ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru tezgaha alıp bir parmak kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. İç malzemesini hamurun ortasına yayın ve rulo şeklinde sarın. Hamuru 3 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudraşeker serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!