Hurmalı Rulo Pasta

Hurmalı Rulo Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hurmalı Rulo Pasta için

Malzemeler

Hamur için

  • 1 kg irmik
  • 1 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı ılık su

İç malzeme için

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 15 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı hurma

Üzeri için

  • Pudraşeker
Hurmalı Rulo Pasta

Nasıl Yapılır

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. İrmik, un, margarin, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Ilık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat bekletin. Hurmaları temizleyip çekirdeklerini çıkarın ve kıyın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Hurmayı ekleyip soteleyin. Ceviz ve tarçını ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru tezgaha alıp bir parmak kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. İç malzemesini hamurun ortasına yayın ve rulo şeklinde sarın. Hamuru 3 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudraşeker serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo