Amonyaklı Pasta

Amonyaklı Pasta
12 Ekim 2022

Yumuşacık keki ve şık sunumuyla özel günleriniz için nefis bir pasta hazırlamaya ne dersiniz? Yapımında gıda amonyağı kullanılan bu pasta, apartman katı ve katlı pasta isimleriyle de bilinmektedir. Görünümü Rus mutfağına özgü medovik pastayı andırsa da, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Listedeki malzemeler hazırsa, amonyaklı pasta yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak yaş pasta ve masal pasta tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Amonyaklı Pasta için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı gıda amonyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Muhallebisi için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 25 gram margarin
Amonyaklı Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Pasta hamuru için; Süt, yumurta, toz şeker, kakao, sıvı yağ ve kakaoyu güzelce karıştırın.
  2. 6 bardak unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Hamur, kulak memesi kıvamından biraz daha sert olacak.
  3. Hamuru küçük parçalar halinde bölün. Merdane yardımıyla hamuru tabak büyüklüğüne gelecek şekilde açın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Açtığınız hamurları 2-3 tepsi olacak şekilde yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 4-5 dakika kadar pişirin.
  6. Muhallebisi için; Bir tencerenin içerisine margarin dışındaki muhallebi malzemelerini alın.
  7. Muhallebinin kıvamı koyulaştığında ocaktan alın ve içerisine margarin ekleyerek eritin.
  8. Servis tabağına ilk olarak bir adet pişmiş hamuru yerleştirin. Üzerine bir kat muhallebi sürün.
  9. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  10. Amonyaklı pastayı sevdiğiniz meyvelerle birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Amonyaklı Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pasta yapımında kullanacağınız amonyağı, aktarlarda gıda amonyak sodası diyerek bulabilirsiniz.
  2. Amonyaklı pastada ortalama 5-6 adet hamur olmalıdır. Hamurun büyüklüğünü istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  3. Muhallebiyi sıcak bir şekilde hamurların üzerine sürün. Hamurlara eklediğiniz muhallebiyi spatula yardımıyla düzeltebilirsiniz.
  4. Pasta katlarının arasına da meyve ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo