ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİLEKLİ VE FINDIK KREMALI PASTA

Çilekli Ve Fındık Kremalı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Ve Fındık Kremalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 katlı pasta tabanı
  • 500 ml krema
  • 2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr çilek
  • 60 gr yaban mersini

Kenarları ve üzeri için

  • 200 gr sütlü çikolata
  • 150 gr çilek
  • 60 gr yaban mersini

Çilekli Ve Fındık Kremalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Krema, vanilya ve pudra şekeri geniş bir kapta mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Fındık kreması ekleyip birbirine karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Pasta tabanının ilk katını servis tabağına alın ve üzerine bir miktar hazırladığınız kremayı sürün. Doğranmış çilek ve yaban mersini serpiştirin.
  • Diğer katları da aynı şekilde yerleştirip tamamlayın. Kalan kremayı pastanın üzerine sıvayın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin ve 1 yemek kaşığı kadar alıp yağlı kağıt üzerine dökün. Kaşığın sırtı ya da spatula ile bastırarak uzatın.
  • Tüm çikolata bitinceye kadar işlemi tekrarlayın ve donuncaya kadar bekletin. Çikolataları kağıttan ayırıp pastanın kenarlarına yapıştırın.
  • Üzerini meyveler ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!