ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE FINDIKLI PASTA

Çikolatalı Ve Fındıklı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ve Fındıklı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 yumurta akı
  • 250 gr toz fındık
  • 250 gr toz şeker
  • Tuz

Krema için

  • 200 ml krema
  • 250 gr sütlü çikolata
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

Çikolatalı Ve Fındıklı Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta aklarını büyük bir cam kaseye alın. Üzerine bir tutam tuz serpip kar gibi olana kadar mikserle çırpın. Toz fındık ve şekeri başka bir kapta harmanlayın. Yumurta aklarına yavaşça ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın. Üç tane kare şekilli fırın kalıbına yağlı kağıt yerleştirin. Malzemeyi üç fırın kabına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Kremayı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine çikolatayı ekleyip karıştırın. Kıvamının koyulaşması için buzdolabında 40 dakika bekletin. Fındıklı katları tezgaha alın. Aralarına çikolatalı kremayı sürüp 3 katlı pasta yapın. Son katına da çikolatalı kremayı sürüp bol fındık serpin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!