Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14454 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1308 Tarif
Diyet
4409 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2376 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5552 Tarif
Salata ve Meze
1340 Tarif
Sos
474 Tarif
Tatlı
9070 Tarif
Yöresel
2004 Tarif
Popüler Tarifler
Evde Kolay Waffle
Etli Kuru Bamya
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Vişneli Lokum
Vişneli Lokum
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Mini Çörek Otlu Kurabiye
Çikolatalı Vişneli Tart
Amerikan Kurabiyesi
Alaca Kek Tarifi
Mayasız Kolay Poğaça
Semsek Tarifi
Kimyon Fazla Olursa Ne Olur?
Patlıcan Çığırtması Yapmanın İpuçları
Chia Tohumu Nasıl Kullanılır? Yoğurtla Mı, Salatayla Mı, Çorbayla Mı?
Poğaça Sütle Mi Yoğurtla Mı Yumuşak Olur?
Makarna Salatası Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 İşaret
Patates Yemeğine Ne Lezzet Verir?
Vişneli Lokum için
Malzemeler
800 gr toz şeker
160 gr pudra şekeri
120 gr mısır nişastası
30 gr mısır nişastası
1 tatlı kaşığı krem tartar
330 ml vişne suyu
375 ml su
170 ml su
Yarım limon
Vişneli Lokum
Nasıl Yapılır
375 ml suyu tencereye alın. 800 gr şekeri ilave edin.
Biraz karıştırıp limon suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
30 dakika kaynatıp koyulaşan şerbeti ocaktan alın.
170 ml suyu başka bir tencereye doldurun. 330 ml vişne suyunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı krem tartarı ekleyin. 120 gr mısır nişastasını ilave edin.
30 dakika boyunca hiç ara vermeden karıştırın. Mikserle çırpın.
Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde hazırladığınız şerbeti yavaşça ve karıştırmaya devam ederek ilave edin. Mikserle çırpın.
Şerbeti tamamen ekledikten sonra 1 saat daha aralıksız karıştırarak çok koyu bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin.
Koyulaşan karışımı ocaktan alın. Yağlı kağıt serdiğiniz 20X20 cm ebatlarında kenarları yüksek bir tepsinin içine yağlı kağıt serin.
Yağlı kağıdın üzerine ayçiçek yağı sürün. Lokum harcını tepsiye boşaltın. Oda ısısında 5 saat bekletin.
Üzerine dokunduğunuzda elinize yapışmıyorsa bekletme süresi tamamlanmış demektir. 160 gr pudra şekerini bir kaseye alın.
30 gr mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırın. Karışımın bir kısmını elekle lokumun üzerine serpin.
Mutfak tezgahına bolca pudra şekeri serpin. Lokumu yağlı kağıt yardımıyla pudra şekeri serpilmiş tezgaha alın.
Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın. Kalan pudra şekerini üzerine bolca serpin.
Pizza kesme bıçağıyla istediğiniz genişlikte kesin. Tekrar pudra şekere bulayın. Kapaklı bir kapta saklayın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Atıştırmalık
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Tatlı Tarifleri
Bayram Tatlıları
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
25 Dakika
Ananaslı Puding Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
160 Dakika
Karpuz Reçeli
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
20 Dakika
Limonlu Pankek
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Mini Elmalı Tartlar
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
60 Dakika
Beyaz Kiraz Reçeli
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
40 Dakika
Portakallı Lokum
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.