Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15800 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1462 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10732 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Cacık
Creme Brulee
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Vişneli Lokum
Vişneli Lokum
25 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Vişneli Lokum için
Malzemeler
800 gr toz şeker
160 gr pudra şekeri
120 gr mısır nişastası
30 gr mısır nişastası
1 tatlı kaşığı krem tartar
330 ml vişne suyu
375 ml su
170 ml su
Yarım limon
Vişneli Lokum
Nasıl Yapılır
375 ml suyu tencereye alın. 800 gr şekeri ilave edin.
Biraz karıştırıp limon suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
30 dakika kaynatıp koyulaşan şerbeti ocaktan alın.
170 ml suyu başka bir tencereye doldurun. 330 ml vişne suyunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı krem tartarı ekleyin. 120 gr mısır nişastasını ilave edin.
30 dakika boyunca hiç ara vermeden karıştırın. Mikserle çırpın.
Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde hazırladığınız şerbeti yavaşça ve karıştırmaya devam ederek ilave edin. Mikserle çırpın.
Şerbeti tamamen ekledikten sonra 1 saat daha aralıksız karıştırarak çok koyu bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin.
Koyulaşan karışımı ocaktan alın. Yağlı kağıt serdiğiniz 20X20 cm ebatlarında kenarları yüksek bir tepsinin içine yağlı kağıt serin.
Yağlı kağıdın üzerine ayçiçek yağı sürün. Lokum harcını tepsiye boşaltın. Oda ısısında 5 saat bekletin.
Üzerine dokunduğunuzda elinize yapışmıyorsa bekletme süresi tamamlanmış demektir. 160 gr pudra şekerini bir kaseye alın.
30 gr mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırın. Karışımın bir kısmını elekle lokumun üzerine serpin.
Mutfak tezgahına bolca pudra şekeri serpin. Lokumu yağlı kağıt yardımıyla pudra şekeri serpilmiş tezgaha alın.
Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın. Kalan pudra şekerini üzerine bolca serpin.
Pizza kesme bıçağıyla istediğiniz genişlikte kesin. Tekrar pudra şekere bulayın. Kapaklı bir kapta saklayın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Atıştırmalık
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Tatlı Tarifleri
Bayram Tatlıları
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Karanfilli Ayva Kompostosu Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Nar Reçeli Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Elma Reçeli Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
32 Dakika
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
22 Dakika
Mandalinalı Puding Tarifi
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
55 Dakika
Elmalı Şarlot Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.