ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ LOKUM

Vişneli Lokum

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Lokum Tarifi İçin malzemeler

  • 800 gr toz şeker
  • 160 gr pudra şekeri
  • 120 gr mısır nişastası
  • 30 gr mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı krem tartar
  • 330 ml vişne suyu
  • 375 ml su
  • 170 ml su
  • Yarım limon

Vişneli Lokum Nasıl Yapılır?

  • 375 ml suyu tencereye alın. 800 gr şekeri ilave edin.
  • Biraz karıştırıp limon suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  • 30 dakika kaynatıp koyulaşan şerbeti ocaktan alın.
  • 170 ml suyu başka bir tencereye doldurun. 330 ml vişne suyunu ilave edin. 1 tatlı kaşığı krem tartarı ekleyin. 120 gr mısır nişastasını ilave edin.
  • 30 dakika boyunca hiç ara vermeden karıştırın. Mikserle çırpın.
  • Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde hazırladığınız şerbeti yavaşça ve karıştırmaya devam ederek ilave edin. Mikserle çırpın.
  • Şerbeti tamamen ekledikten sonra 1 saat daha aralıksız karıştırarak çok koyu bir kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edin.
  • Koyulaşan karışımı ocaktan alın. Yağlı kağıt serdiğiniz 20X20 cm ebatlarında kenarları yüksek bir tepsinin içine yağlı kağıt serin.
  • Yağlı kağıdın üzerine ayçiçek yağı sürün. Lokum harcını tepsiye boşaltın. Oda ısısında 5 saat bekletin.
  • Üzerine dokunduğunuzda elinize yapışmıyorsa bekletme süresi tamamlanmış demektir. 160 gr pudra şekerini bir kaseye alın.
  • 30 gr mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırın. Karışımın bir kısmını elekle lokumun üzerine serpin.
  • Mutfak tezgahına bolca pudra şekeri serpin. Lokumu yağlı kağıt yardımıyla pudra şekeri serpilmiş tezgaha alın.
  • Üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın. Kalan pudra şekerini üzerine bolca serpin.
  • Pizza kesme bıçağıyla istediğiniz genişlikte kesin. Tekrar pudra şekere bulayın. Kapaklı bir kapta saklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!