ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR VİŞNELİ LOKUM

Vişneli lokum

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli lokum tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg toz şeker
  • Yarım litre su
  • 1 yemek kaşığı
  • limon suyu
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı vişne suyu
  • 2 gr krem tartar
  • Bir miktar badem yağı

Harmanlamak için

  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Vişneli lokum Nasıl Yapılır

Toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip şerbet hafif koyulaşmaya başlayıncaya kadar kaynamaya devam edin. Nişasta ve vişne suyunu bir kaseye alın. Nişasta tamamen eriyinceye kadar çırpın. Nişastalı karışımı kaynayan şerbete ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın. Şerbet kıvam almaya başlayınca ocaktan alın. Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın. Pudra şekeri ve nişastası bir kasede harmanlayıp tezgaha dökün. Lokumu yaydığınız tepsiyi karışımın üzerine çevirin. 3 Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri pudra şekerine iyice bulayıp küp küp kesin. Hazırladığınız lokumları tekrar pudra şekerine bulayıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.