En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13807 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1211 Tarif
Diyet
4395 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2242 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4861 Tarif
Salata ve Meze
1224 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8471 Tarif
Yöresel
1958 Tarif
Popüler Tarifler
Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza
Yumurtalı Ve Kıymalı Pide
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Vişneli Glazürlü Çörek
Vişneli Glazürlü Çörek
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patatesli poğaça
Vardabit Paçası
Kerebiç
Patates tatlısı
Yorkshire Pudding
İrmik unlu taze makarna
2024 Eylül Ayında Favori Olan 10 Tarif
Kanlıca Mantarı Nasıl Pişirilir?
Hileli Gıdalar Açıklandı: İşte Taklit ve Tağşiş Yapılan Hileli Ürünler (Güncel Liste)
Ev Yapımı Doğal Detoks Tarifleri: Kilo Verdiren, Yağ Yaktıran 21 Detoks Suyu Tarifi
İstanbul'un Kalbi: Fatih - Suriçi
Diyete Uygun Hafif Kahvaltı Tarifleri: 21 Sağlıklı Tarif
Vişneli Glazürlü Çörek için
Malzemeler
Hamur için
1 paket instant maya
1.5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
170 ml ılık süt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
175 gr un
1 tutam tuz
115 gr tereyağı (oda ısısında)
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı krema karışımı
Dolgusu için
300 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı vişne
Glazür için
1 su bardağı pudra şekeri
2~3 yemek kaşığı süt
Vişneli Glazürlü Çörek
Nasıl Yapılır
Un, tuz, vanilya, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun.
Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Labne peyniri, un, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın.
Hamuru unlanmış zeminde 45 cm’lik kare şeklinde açın. Üzerine kremalı yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
Çırptığınız labne peyniri yayın ve üzerine vişneleri dizin. Hamuru sıkıca rulo haline getirip yağlı kağıt üzerine aktarın.
Helezon şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar kremalı karışımdan sürerek streç film ile örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
Streç filmi kaldırıp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Glazür için pudra şekerini bir kaseye alın ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.
Karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurarak çöreğin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
45 Dakika
Kestane Reçeli
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
45 Dakika
Cennet Hurması Reçeli
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
65 Dakika
Karpouzopita
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
30 Dakika
Narlı Lokum
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Kuru Üzüm Reçeli
Meyveli Tatlılar
40 Dakika
İncaz Hoşafı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.