Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13472 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4665 Tarif
Salata ve Meze
1165 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8257 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Cevizli Kabak Salatası
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Vişneli Glazürlü Çörek
Vişneli Glazürlü Çörek
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
-
Pişirme Süresi :
-
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Piyano Kek
Haşhaşlı Poğaça
Yumurtasız kurabiye
Cevizli Tarçınlı Kek
Beşamel Soslu Patates
Elmas Kurabiye
50 Yaş Üstü Kadınlar İçin En İyi 5 Diyet
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Kadıköy Kahvaltı Mekanları: Kadıköy'deki En İyi 20 Kahvaltı Mekanı
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Vişneli Glazürlü Çörek için
Malzemeler
Hamur için
1 paket instant maya
1.5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
170 ml ılık süt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
175 gr un
1 tutam tuz
115 gr tereyağı (oda ısısında)
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı krema karışımı
Dolgusu için
300 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı vişne
Glazür için
1 su bardağı pudra şekeri
2~3 yemek kaşığı süt
Vişneli Glazürlü Çörek
Nasıl Yapılır
Un, tuz, vanilya, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun.
Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Labne peyniri, un, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın.
Hamuru unlanmış zeminde 45 cm’lik kare şeklinde açın. Üzerine kremalı yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
Çırptığınız labne peyniri yayın ve üzerine vişneleri dizin. Hamuru sıkıca rulo haline getirip yağlı kağıt üzerine aktarın.
Helezon şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar kremalı karışımdan sürerek streç film ile örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
Streç filmi kaldırıp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Glazür için pudra şekerini bir kaseye alın ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.
Karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurarak çöreğin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
15 Dakika
Çilekli Cheesecake Topları
Meyveli Tatlılar
45 Dakika
Karamelize Ayva Tatlısı
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Tufahija
Meyveli Tatlılar
40 Dakika
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
Meyveli Tatlılar
50 Dakika
Kızılcık Reçeli
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Kızılcık Şerbeti
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.