Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14578 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1332 Tarif
Diyet
4421 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2409 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1420 Tarif
Pratik Yemek
5857 Tarif
Salata ve Meze
1374 Tarif
Sos
481 Tarif
Tatlı
9289 Tarif
Yöresel
2014 Tarif
Popüler Tarifler
Kaygana
Sucuklu Pide
Anasayfa
Tarifler
Meyveli Tatlı Tarifleri
Vişneli Glazürlü Çörek
Vişneli Glazürlü Çörek
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Üç Malzemeli Kurabiye
Kayısılı Kek
Üç Malzemeli Şekersiz Kurabiye
Mahlepli Tatlı Kurabiye
Kolay Kırpık Börek
Yoğurtlu Pamuk Kek
Kabak Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
Şinitzel Yapmanın 6 Püf Noktası
Kek İçin Yoğurt Mu Süt Mü Kullanılır?
Renklerin İştah Üzerindeki Şok Edici Etkisini Görmezden Gelmeyin
Filizlenen Gıdalar Tüketilir Mi?
Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
Vişneli Glazürlü Çörek için
Malzemeler
Hamur için
1 paket instant maya
1.5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
170 ml ılık süt
1 yumurta
1 yumurta sarısı
175 gr un
1 tutam tuz
115 gr tereyağı (oda ısısında)
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı krema karışımı
Dolgusu için
300 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı vişne
Glazür için
1 su bardağı pudra şekeri
2~3 yemek kaşığı süt
Vişneli Glazürlü Çörek
Nasıl Yapılır
Un, tuz, vanilya, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun.
Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Labne peyniri, un, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın.
Hamuru unlanmış zeminde 45 cm’lik kare şeklinde açın. Üzerine kremalı yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
Çırptığınız labne peyniri yayın ve üzerine vişneleri dizin. Hamuru sıkıca rulo haline getirip yağlı kağıt üzerine aktarın.
Helezon şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar kremalı karışımdan sürerek streç film ile örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
Streç filmi kaldırıp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
Glazür için pudra şekerini bir kaseye alın ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.
Karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurarak çöreğin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Meyveli Tatlılar
35 Dakika
Meyve Pestili
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
25 Dakika
Kivili Chia Puding
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
95 Dakika
Mandalina Marmelatı
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
185 Dakika
Böğürtlenli Şekersiz Dondurma
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
60 Dakika
Elmalı Galette
Selinhdr
Meyveli Tatlılar
70 Dakika
Çilekli Süt Turtası
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.