ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ GLAZÜRLÜ ÇÖREK

Vişneli Glazürlü Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Glazürlü Çörek Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 paket instant maya
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 170 ml ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 175 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 115 gr tereyağı (oda ısısında)

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı + 1 yemek kaşığı krema karışımı

Dolgusu için

  • 300 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı vişne

Glazür için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2~3 yemek kaşığı süt

Vişneli Glazürlü Çörek Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, vanilya, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık süt, yumurta ve tereyağını ekleyerek 10 dakika iyice yoğurun.
  • Üzerini örterek 1-1,5 saat mayalanmaya bırakın. Labne peyniri, un, yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpın.
  • Hamuru unlanmış zeminde 45 cm’lik kare şeklinde açın. Üzerine kremalı yumurta sarısı karışımını fırça ile sürün.
  • Çırptığınız labne peyniri yayın ve üzerine vişneleri dizin. Hamuru sıkıca rulo haline getirip yağlı kağıt üzerine aktarın.
  • Helezon şekli vererek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar kremalı karışımdan sürerek streç film ile örtün ve 25-30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Streç filmi kaldırıp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
  • Glazür için pudra şekerini bir kaseye alın ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.
  • Karışımı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurarak çöreğin üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!