ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÜZÜMLÜ KEK

Üzümlü kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üzümlü kek tarifi için malzemeler

  • 3.5 su bardağı un 3 çorba kaşığı kuru maya Yarım su bardağı ılık süt 2 kahve fincanı tozşeker 1 su bardağı tereyağı 1 limon
  • 3 yumurta 2 yumurta akı 1 su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm Bir tutam tuz 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Üzümlü kek Nasıl Yapılır

Maya ve tozşekeri ılık süte ekleyip karıştırarak eritin. Tereyağını eritip soğutun. Limonun kabuğunu rendeleyin. 

Unu derin bir kaba eleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi, kuru üzüm, yumurta, yumurta akları, tuz ve sütlü karışımı ekleyip iyice çırpın. 

Dilimli ve ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp un serpin. Kek hamurunu kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirip keki çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Şefin Yorumu : ÖNERİ
Kuru üzümleri hamura en son ekleyip bir kez karıştırıp hamuru kalıba boşaltırsanız üzümler kekin her yerine eşit dağılır.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.