ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÜZÜM REÇELİ

Üzüm reçeli

Üzüm reçeli

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üzüm reçeli tarifi için malzemeler

  • 1 kg çekirdeksiz siyah üzüm
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım kg toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

Üzüm reçeli Nasıl Yapılır

Siyah üzümü iyice yıkayıp salkımlarından ayırın. Üzüm tanelerini geniş bir kaseye aktarın. Tencereye su ve şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Daha sonra üzüm tanelerini ilave edin ve karıştırın. Rengi koyulaşmaya başlayınca kaşıkla bir tabağa damlatıp kıvamını kontrol edin. Limon suyunu ve vanilyayı ekleyerek ocaktan alın. Ilındıktan sonra kavanozlara doldurup kapağını kapatın. Kuru ve serin bir ortamda saklayabilirsiniz. 

Not: Kahvaltılarda severek yiyeceğiniz bir lezzet.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.